3 Istimewa Vitamin C

Istimewa Vitamin C shaklee adalah kerana ianya SR.
SR adalah singkatan bagi sustained release, ia bermaksud perlepasan secara perlahan-lahan. Ramai orang tertanya-tanya apa istimewa atau hebatnya teknologi sustained release yang ada pada Vitamin C Shaklee?

3 Istimewa Vitamin C



1. Sustained (or, Time) Release ialah satu proses di mana vitamin diformulasi khas agar ia dilepaskan mengikut paten istimewa yang menjamin penyerapan vitamin di antara 3 ke 6 jam. Dengan bahasa ringkasnya, dilepaskan secara perlahan-lahan ke dalam aliran darah badan mengikut masa tertentu.
Sebenarnya ada beberapa vitamin C di pasaran yang mempunyai teknologi ini, tetapi anda harus semak semula sebab kebanyakan yang ada di pasaran hanya boleh bertahan selama 2 jam atau kurang. Vitamin C SR Plus pula antara 3 hingga 5 jam tu. Jadi anda tak perlu telan banyak-banyak pil dalam sehari.

2. Vitamin larut air (B-Complex dan Vitamin C) adalah seperti namanya, mudah larut di dalam air (sebab tu dinasihatkan pengambilan air yang mencukupi apabila mengambil suplemen) dan ianya tidak boleh disimpan di dalam badan.
Maka, tanpa sifat Time Release ini, vitamin larut air ini akan terus diserap ke dalam aliran darah dengan CEPAT, tanpa mengira berapa besar dos vitamin tersebut, dan akan dilepaskan ke dalam urin (air kencing) dalam masa 2-3 jam sahaja.

3. Sustained Release supplement boleh menawarkan kesan vitamin yang optimum, meminimumkan kehilangan vitamin dalam proses penguraian (perkumuhan), serta menstabilkan paras darah waktu siang dan malam.


Kerana keistimewaan SR Vitamin C inilah yang menjadikan ianya  'Hot Item' 

3 Istimewa Vitamin C
3 Istimewa Vitamin C
 

Jika anda mahu mendapatkan Supliment Shaklee dengan Harga super jimat hubungi :
 
Cik Mijah: 017-3687028
Email : mizzmia27@gmail.com
FaceBook : Miza Talib
Instagram : Miza_Talib



Jemput baca :

Ada apa dengan 5 Jam

Wanita Dan Kalsium
1. Teknologi Pertama Di Dunia
Vitamin C Shaklee ada teknologi ‘Sustained Released’ yang pertama di dunia. Dan Shaklee cipta teknologi ini supaya vitamin C yang kita makan boleh bagi kesan yang paling maksimum.
Tubuh kita hanya boleh serap 100 mg vitamin C dalam sesuatu masa. Jadi kalau makan vitamin yang 1,000 mg sekalipun, 100 mg je akan diserap. Yang lebih akan dibuang.
Jadi teknologi ni akan lepaskan vitamin C 100 mg setiap jam selama 5 jam. Jadi semua vitamin C akan diserap. Barula padan dengan harga yang anda bayar.
- See more at: http://norfaziela.com/4-perkara-yang-anda-patut-tahu-tentang-vitamin-c-shaklee/#sthash.RBRtqNwM.dpuf

4 Rahsia Tentang Vitamin C Shaklee

Sustained Release Vita C 500 mg ialah nama untuk vitamin C Shaklee. Baca 4 rahsia penting ini:
1. Teknologi Pertama Di Dunia
Vitamin C Shaklee ada teknologi ‘Sustained Released’ yang pertama di dunia. Dan Shaklee cipta teknologi ini supaya vitamin C yang kita makan boleh bagi kesan yang paling maksimum.
Tubuh kita hanya boleh serap 100 mg vitamin C dalam sesuatu masa. Jadi kalau makan vitamin yang 1,000 mg sekalipun, 100 mg je akan diserap. Yang lebih akan dibuang.
Jadi teknologi ni akan lepaskan vitamin C 100 mg setiap jam selama 5 jam. Jadi semua vitamin C akan diserap. Barula padan dengan harga yang anda bayar.
- See more at: http://norfaziela.com/4-perkara-yang-anda-patut-tahu-tentang-vitamin-c-shaklee/#sthash.O9LNL9aQ.dpuf

4 Rahsia Tentang Vitamin C Shaklee

Sustained Release Vita C 500 mg ialah nama untuk vitamin C Shaklee. Baca 4 rahsia penting ini:
1. Teknologi Pertama Di Dunia
Vitamin C Shaklee ada teknologi ‘Sustained Released’ yang pertama di dunia. Dan Shaklee cipta teknologi ini supaya vitamin C yang kita makan boleh bagi kesan yang paling maksimum.
Tubuh kita hanya boleh serap 100 mg vitamin C dalam sesuatu masa. Jadi kalau makan vitamin yang 1,000 mg sekalipun, 100 mg je akan diserap. Yang lebih akan dibuang.
Jadi teknologi ni akan lepaskan vitamin C 100 mg setiap jam selama 5 jam. Jadi semua vitamin C akan diserap. Barula padan dengan harga yang anda bayar.
- See more at: http://norfaziela.com/4-perkara-yang-anda-patut-tahu-tentang-vitamin-c-shaklee/#sthash.O9LNL9aQ.dpuf

4 Rahsia Yang Anda Patut Tahu Tentang Vitamin C Shaklee

Anda yang tercari- cari vitamin C Shaklee mesti yang produk ni sangat popular dikalangan wanita yang nak cerah, hilangkan jerawat dan atasi jeragat.
Dan dalam kehebatan produkni, ada tersembungi 4 fakta penting kenapa vitamin C Shaklee sangat popular.
Tengok video ini !

4 Rahsia Tentang Vitamin C Shaklee

Sustained Release Vita C 500 mg ialah nama untuk vitamin C Shaklee. Baca 4 rahsia penting ini:
1. Teknologi Pertama Di Dunia
Vitamin C Shaklee ada teknologi ‘Sustained Released’ yang pertama di dunia. Dan Shaklee cipta teknologi ini supaya vitamin C yang kita makan boleh bagi kesan yang paling maksimum.
Tubuh kita hanya boleh serap 100 mg vitamin C dalam sesuatu masa. Jadi kalau makan vitamin yang 1,000 mg sekalipun, 100 mg je akan diserap. Yang lebih akan dibuang.
Jadi teknologi ni akan lepaskan vitamin C 100 mg setiap jam selama 5 jam. Jadi semua vitamin C akan diserap. Barula padan dengan harga yang anda bayar.
sustained released vita c 500 mg

2. Paling Lama Di Dalam Badan
Shaklee dah buat kajian dimana vitamin C Shaklee mampu bertahan 24 jam didalam darah dengan pengambilan setiap 5 jam.
Kesannya, lebih banyak kolagen akan dihasilkan secara semulajadi oleh tubuh.
Vitamin C Shaklee ialah sejenis antioksidan yang kuat. Ia mampu melawan kesan sinar UV, mencerah dan menegangkan kulit. Kita memang nak benda yang baik ni selalu kekal di dalam badan kita.
shaklee vitamin c


3. Ada Bioflavonoid
Vitamin C Shaklee ada Bioflavonoid iaitu sejenis vitamin yang diekstrak dari kulit jagung.
Bioflavonoid ni bukan saja baik malah ia akan memaksimumkan fungsi vitamin C yang kita makan. Jadi, bioflavonoid ni membuatkan vitamin C Shaklee jauh lebih berkesan dari vitamin C jenama lain.
shaklee vitamin c

4. Terbukti Terbaik Dari Terbaik
Cuba lah Google vitamin C. Mesti yang paling banyak testimoni ialah vitamin C Shaklee.
Sebab vitamin C ni memang terbaik. Shaklee Corporation dah belanjakan RM 1 bilion untuk pengelidikan, ujian keberkesanan dan keselamatan semua produknya.
Jadi ini sebab kerapa vitamin C Shaklee boleh berikan kesan yang pengguna nak.
Tak percaya ? Cuba lah !
- See more at: http://norfaziela.com/4-perkara-yang-anda-patut-tahu-tentang-vitamin-c-shaklee/#sthash.ey4O4uAO.dpuf

4 Rahsia Yang Anda Patut Tahu Tentang Vitamin C Shaklee

Anda yang tercari- cari vitamin C Shaklee mesti yang produk ni sangat popular dikalangan wanita yang nak cerah, hilangkan jerawat dan atasi jeragat.
Dan dalam kehebatan produkni, ada tersembungi 4 fakta penting kenapa vitamin C Shaklee sangat popular.
Tengok video ini !

4 Rahsia Tentang Vitamin C Shaklee

Sustained Release Vita C 500 mg ialah nama untuk vitamin C Shaklee. Baca 4 rahsia penting ini:
1. Teknologi Pertama Di Dunia
Vitamin C Shaklee ada teknologi ‘Sustained Released’ yang pertama di dunia. Dan Shaklee cipta teknologi ini supaya vitamin C yang kita makan boleh bagi kesan yang paling maksimum.
Tubuh kita hanya boleh serap 100 mg vitamin C dalam sesuatu masa. Jadi kalau makan vitamin yang 1,000 mg sekalipun, 100 mg je akan diserap. Yang lebih akan dibuang.
Jadi teknologi ni akan lepaskan vitamin C 100 mg setiap jam selama 5 jam. Jadi semua vitamin C akan diserap. Barula padan dengan harga yang anda bayar.
sustained released vita c 500 mg

2. Paling Lama Di Dalam Badan
Shaklee dah buat kajian dimana vitamin C Shaklee mampu bertahan 24 jam didalam darah dengan pengambilan setiap 5 jam.
Kesannya, lebih banyak kolagen akan dihasilkan secara semulajadi oleh tubuh.
Vitamin C Shaklee ialah sejenis antioksidan yang kuat. Ia mampu melawan kesan sinar UV, mencerah dan menegangkan kulit. Kita memang nak benda yang baik ni selalu kekal di dalam badan kita.
shaklee vitamin c


3. Ada Bioflavonoid
Vitamin C Shaklee ada Bioflavonoid iaitu sejenis vitamin yang diekstrak dari kulit jagung.
Bioflavonoid ni bukan saja baik malah ia akan memaksimumkan fungsi vitamin C yang kita makan. Jadi, bioflavonoid ni membuatkan vitamin C Shaklee jauh lebih berkesan dari vitamin C jenama lain.
shaklee vitamin c

4. Terbukti Terbaik Dari Terbaik
Cuba lah Google vitamin C. Mesti yang paling banyak testimoni ialah vitamin C Shaklee.
Sebab vitamin C ni memang terbaik. Shaklee Corporation dah belanjakan RM 1 bilion untuk pengelidikan, ujian keberkesanan dan keselamatan semua produknya.
Jadi ini sebab kerapa vitamin C Shaklee boleh berikan kesan yang pengguna nak.
Tak percaya ? Cuba lah !
- See more at: http://norfaziela.com/4-perkara-yang-anda-patut-tahu-tentang-vitamin-c-shaklee/#sthash.ey4O4uAO.dpuf

4 Rahsia Yang Anda Patut Tahu Tentang Vitamin C Shaklee

Anda yang tercari- cari vitamin C Shaklee mesti yang produk ni sangat popular dikalangan wanita yang nak cerah, hilangkan jerawat dan atasi jeragat.
Dan dalam kehebatan produkni, ada tersembungi 4 fakta penting kenapa vitamin C Shaklee sangat popular.
Tengok video ini !

4 Rahsia Tentang Vitamin C Shaklee

Sustained Release Vita C 500 mg ialah nama untuk vitamin C Shaklee. Baca 4 rahsia penting ini:
1. Teknologi Pertama Di Dunia
Vitamin C Shaklee ada teknologi ‘Sustained Released’ yang pertama di dunia. Dan Shaklee cipta teknologi ini supaya vitamin C yang kita makan boleh bagi kesan yang paling maksimum.
Tubuh kita hanya boleh serap 100 mg vitamin C dalam sesuatu masa. Jadi kalau makan vitamin yang 1,000 mg sekalipun, 100 mg je akan diserap. Yang lebih akan dibuang.
Jadi teknologi ni akan lepaskan vitamin C 100 mg setiap jam selama 5 jam. Jadi semua vitamin C akan diserap. Barula padan dengan harga yang anda bayar.
sustained released vita c 500 mg

2. Paling Lama Di Dalam Badan
Shaklee dah buat kajian dimana vitamin C Shaklee mampu bertahan 24 jam didalam darah dengan pengambilan setiap 5 jam.
Kesannya, lebih banyak kolagen akan dihasilkan secara semulajadi oleh tubuh.
Vitamin C Shaklee ialah sejenis antioksidan yang kuat. Ia mampu melawan kesan sinar UV, mencerah dan menegangkan kulit. Kita memang nak benda yang baik ni selalu kekal di dalam badan kita.
shaklee vitamin c


3. Ada Bioflavonoid
Vitamin C Shaklee ada Bioflavonoid iaitu sejenis vitamin yang diekstrak dari kulit jagung.
Bioflavonoid ni bukan saja baik malah ia akan memaksimumkan fungsi vitamin C yang kita makan. Jadi, bioflavonoid ni membuatkan vitamin C Shaklee jauh lebih berkesan dari vitamin C jenama lain.
shaklee vitamin c

4. Terbukti Terbaik Dari Terbaik
Cuba lah Google vitamin C. Mesti yang paling banyak testimoni ialah vitamin C Shaklee.
Sebab vitamin C ni memang terbaik. Shaklee Corporation dah belanjakan RM 1 bilion untuk pengelidikan, ujian keberkesanan dan keselamatan semua produknya.
Jadi ini sebab kerapa vitamin C Shaklee boleh berikan kesan yang pengguna nak.
Tak percaya ? Cuba lah !
- See more at: http://norfaziela.com/4-perkara-yang-anda-patut-tahu-tentang-vitamin-c-shaklee/#sthash.ey4O4uAO.dpuf
Previous
Next Post »